Grčka

Grčka

mapa-grcke

Grčka - ULAZAK U GRCKU 2021 U USLOVIMA PANDEMIJE COVID-19 - PUTOVANJE GRČKA USLOVI LETO 2021

Mapa

ULAZAK U GRCKU - USLOVI PUTOVANJA U GRCKU USLOVIMA PANDEMIJE COVID-19 - LETO 2021 GRČKA USLOVI ULASKA

 
PUTOVANJE U GRCKU - USLOVI ZA ULAZAK U GRCKU 2021
 
Državljani Srbije od 14. maja mogu ući u Grčku, avionom ili preko dva drumska prelaza. Između Grčke i Bugarske – Promahonas (radno vreme 00-24h)  i preko drumskog prelaza između Grčke i Severne Makedonije – Evzoni (radno vreme 07-23h).
Ulazak u Grčku je moguć uz obaveznu prijavu (Passenger Locator Form - PLF) minimum 24 sata pre ulaska u Grčku i prezentovanje koda koji se dobije preko ove prijave, link: https://travel.gov.gr/.
 
Takođe, neophodana je jedna od sledećih potvrda u uslovima pandemije Covid-19:
 
Potvrdu o vakcinaciji (Potvrda o potpunoj vakcinaciji protiv , pored ličnih podataka, treba da sadrži tip primljene vakcine i broj doza. Neophodno je da prođe 14 dana od poslednje primljene doze. Potvrda mora biti dvojezična, ime I prezime na potvrdi treba da se podudaraju kao u pasošu) Vakcine koje Grčka prihvata: Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca/Oxford, Novavax, Johnson + Johnson/Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya (Sputnik), Cansino Biologics, Sinopharm.
Negativan PCR test, ne stariji od 72 sata ( Za decu do 5 godina starosti nije potreban)
Potvrda da ste preležali COVID-19 (na engleskom jeziku) sa prilozenim pozitivnim PCR testom  ( koji je izdat u periodu od 2-9 meseci pre dolaska u Grčku. Za decu stariju od 5 godina, ako su bila zaražena virusom COVID-19, ova potvrda se prihvata).
 
 
Putnici na graničnom prelazu u Grčkoj mogu biti metodom slučajnog uzorka testirani brzim testom. Ukoliko je rezultat pozitivan, određuje se obavezna izolacija i putnici se smeštaju u karantinske hotele gde će biti testirani PCR testom kako bi potvrdili početnu dijagnozu. Putnici će provesti najmanje 10 dana u karantinu čije troškove snosi Grčka država.
 
Tokom boravka u R. Grčkoj turisti se moraju pridržavati pravila koja važe i za lokalno stanovništvo.
 
Napomena: Ove informacije su promenjive i potrebno je da se provere pre putovanja

Mapa, Auto Karta, Udaljenost km, Putovanja 2023: