Barselona

Barselona, Španija - Metropole - Kon Tiki Travel

5 dana - Hotel - Avion
Barselona - Spanija - foto: PlanetaPutovanja

Kon Tiki Travel - Barselona - hotel 4* - Putovanje Španija

Mapa

Organizator putovanja: Kon Tiki Travel
Destinacija: ŠpanijaBarselona 
Tip putovanja: Metropole 
Polazak: 05. april 2011. 
Trajanje: 5 dana 
Cena aranžmana: 485 EUR Doplata 1/1: 200 EUR 

Program putovanja:

1.dan (06.feb // 05.apr) BEOGRAD-BARSELONA Sastanak putnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Kon Tiki Travela u 12.30 sati. Poletanje za Barselonu u 14.40 sati (let JK172). Dolazak u Barselonu u 17.15 sati. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

2.dan (07.feb // 06.apr) BARSELONA Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanja grada autobusom: Trg Katalonije, šetalište Ramblas, luka De la Paz, Barseloneta, Olimpijska luka, hram "Sveta Porodica", avenija Dijagonal, nova Barselona, Španski trg, Mon Žuik i Olimpijski prsten sa stadionom... Povratak u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

3.dan (08.feb // 07.apr) BARSELONA Doručak. Fakultativni izlet za Tibidabo, poseta parka Guelj i etno sela "Pueblo Espanjol". Odlazak do najviše tačke Barselone, vidikovca Tibidabo, odakle se pruža prelep pogled na čitav grad. Panorama modernističke crkve neogotskog stila “Sagrat Kor”. Odlazak do jednog od najznačajnijih dela Antonija Gaudija, parka Guelj, koji je svojom jedinstvenošću i lepotom zaslužio da postane deo svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Park je nastao kao ideja grofa Eusebija de Guelja. Grof je prvobitno sa porodicom živeo u jednoj kući, dok je drugu prodao samom Gaudiju. Imanje je postalo javni park 1922. godine, kada su čuveni mozaici i tipične Gauidijeve kolonade postale dostupne svima. Odlazak do etno-sela i poseta muzeju na otvorenom. Selo je nastalalo 30-ih godina XX veka kao izložba koja je trebalo da objedini i prikaže osnovne karakteristike i raznolikost arhitekture sela u Španiji. (Cena izleta: 45 €) Noćenje.

4.dan (09.feb // 08.apr) BARSELONA Doručak. Celodnevni fakultativni izlet za Đironu i Figeras. Panoramsko razgledanje Kosta Brave i nastavak putovanja za Đironu, grad koji se nalazi na severo-istoku, u blizini granice sa Francuskom. Poseban šarm ovom gradu daju zidine, nastale kao deo sistema odbrane, a koje datiraju još iz rimskog perioda. Sa kula koje su pretvorene u vidikovac, pruža se predivan pogled na grad i okolinu. Obilazak grada: šetnja starim jezgrom grada, obilazak stare jevrejske četvri (najočuvanije jevrejske četvrti u Evropi), gotske katedrale... Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Figerasa i poseta ekscentričnom Teatru-muzeju Salvadora Dalija. Figeras se nalazi oko 150 km severno od Barselone. Muzej Salvadora Dalija smešten je u njegovoj porodičnoj palati, a izložbu, koja je kompilacija umetnikovih radova iz raznih perioda, postavio je sam maestro. Povratak u Barselonu. (Cena izleta: 75 €) Noćenje.

5.dan (10.feb // 09.apr) BARSELONA-BEOGRAD Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd u 11.30 (let JK 171). Dolazak u Beograd 13.50 sati.

U cenu putovanja je uračunato: prevoz redovnom linijom Spanera na relaciji Beograd-Barselona-Beograd, autobuski transferi aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu na bazi noćenja sa doručkom, panoramsko razgledanje Barselone, međunarodno zdravstveno osiguranje, troškovi organizovanja putovanja i troškovi vodiča.

U cenu putovanja nije uračunato: avionske takse (oko € 90 -plaća se u agenciji u dinarima), obroci i piće na letu Spanera , fakultativni izleti i posete.

Poslednja promena: Today, 16:51

Turističke destinacije - leto 2018: