Rim

Rim, Italija - Evropski gradovi - Filip Travel

5 dana - Hotel - Avion
Rim - Italija - foto: PlanetaPutovanja-ÐA

Filip Travel - Rim 1. maj 2017 avionom - Putovanje Italija

Mapa

FILIP TRAVEL ITALIJA - RIM - AVIONOM -
1 MAJ 2017. - 5 DANA /4 nocenja

Organizator putovanja: Filip Travel
Destinacija: ItalijaRIM
Polazak/trajanje putovanja: Od 29.04.2017. do03.05.2017. (5 dana / 4 noćenja)
CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 399 EUR + aerodromske takse (108 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni)

Program putovanja RIM 2017 - 29.APRIL:

1. dan (subota, 29. april) BEOGRAD – RIM Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Filip Travela 702 u 16.00 sati. Poletanje za Rim u 18.05 sati (let JU 534). Dolazak na aerodrom ‘’Leonardo Da Vinči’’ pored Rima u 19.35 sati. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

2. dan (nedelja, 30. april) RIM Doručak. Obilazak grada pešice u pratnji vodiča: Trg Naroda, Španske stepenice, Fontana di Trevi, Panteon, Trg Navona... Poslepodne, poludnevna fakultativna poseta Vatikanu u trajanju od oko 3 sata. U okviru posete obilaze se najznačajniji deo zbirki Vatikanskih muzeja kao što su zbirke antičkih statua, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16 veka; zatim Sikstinska kapela poznata po tavanici koju je oslikao Mikelanđelo Buonaroti temama iz Starog zaveta; sledi obilazak najveće crkve na svetu - Crkve svetog Petra. Noćenje.

3. dan (ponedeljak, 1. maj) RIM Doručak. Poludnevni fakultativni izlet “Tivoli i poseta kompleksu Vila d’ Este”. Vila se nalazi u gradiću Tivoliju koje je udaljen od Rima oko 30 km i zbog renesansnih ukrasa koji krase ovu Vilu i bašti koje je okružuju, uvrštena je na UNESCO-vu listu svetske baštine. U njoj je živeo kardinal Hipolit II d’Este, potomak slavne porodice Estense koji su vladali Ferarom i Modenom. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Popodne, obilazak grada pešice u pratnji vodiča: Trg Naroda, Španske stepenice, Fontana di Trevi, Panteon, Trg Navona... Povratak u hotel je individualan. Noćenje.

4. dan (utorak, 2. maj) RIM Doručak Poludnevni fakultativni izlet “Forum i Koloseum”. Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mesta na kome je on nastao i na kome su ovekovečene njegove najveće pobede i dostignuća. Nekada središte političkog, religioznog i javnog života. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar, “čudo” inženjerije i graditeljstva Starog sveta koje oživljava atmosferu i pokliče najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajačke pohode rimskih imperatora i širenje njihove vlasti i uticaja na teritoriju koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajući naziv “Caput Mundi” (Prestonica sveta); brežuljak Palatino, mesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova; Kapitolinski brežuljak, nekadašnji rimski akropolj, simbol neprikosnovenog autoriteta antičkog Rima, za čiji je današnji izgled zaslužan Mikelanđelo. Noćenje.

5. dan (sreda, 3. maj) RIM – BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Poletanje za Beograd u 20.40 sati (let JU 535). Dolazak u Beograd u 22.20 sati.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 399 evra

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: avionski prevoz na relaciji Beograd - Rim - Beograd (prevoznik Air Serbia), smeštaj u hotelu kategorije tri zvezdice u centru Rima u zoni Termini, četiri noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama, transferi autobusom, od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma u Rimu, poludnevno panoramsko razgledanje grada, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: aerodromske takse (108 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili poslovnicama ovlašćenih subagenata, fakultativni izleti i ulaznice, međunarodno putno zdravstveno osiguranje, gradska taksa- za boravak u hotelu kategorije 3*  plaća se 4 evra, a u hotelu kategorije 4* plaća se 6 eura po noći i osobi – isključivo na recepciji hotela. 

● Hoteli iz lancaSebraeli (www.sebraeli.net) su kategorije 3* i nalaze se u zoni stanice Termini, centralnoj gradskoj zoni. Sve sobe su sa telefonom, TV-om, klima uređajem i kupatilom. Doručak - kontinentalni (samoposluživanje). Hotel u kome će grupa boraviti biće poznat 5 dana pred put. 
● Filip Travel zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije.

FAKULTATIVNI IZLETI

● Poludnevna fakultativna poseta Vatikanu. Cena: 45 evra. U cenu je uključena ulaznica i usluge lokalnog vodiča. 
● Poludnevni fakultativni izlet autobusom - Tivoli. Cena: 55 evra. Odlazak i povratak na izlet je autobusom. 
● Poludnevni fakultativni izlet “Forum i Koloseum”. Cena: 40 evra. U cenu su uključene usluge lokalnog vodiča i ulaznice za Forum i Koloseum.
● Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Italiji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “RIM”

● Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja.
● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu Banca Intese na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu 40% od ukupne cene putovanja, a preostalih 60% plaća se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje. ● Plaćanje može biti: 1. Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun Filip Travela, ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2. Uplatom na rate bez kamate - akontacija u gotovini (40%), a ostatak čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu). 3) Platnim karticama (Visa, Master, American Express od Banca Intese) - akontacija (40%) a ostatak do šest mesečnih rata bez kamate. 4) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Filip Travel ima potpisan ugovor.

Organizator putovanja: Filip Travel

Poslednja promena: Yesterday, 22:40

Turističke destinacije - leto 2018: