Santorini - ostrvo Santorini

Santorini - ostrvo Santorini

Santorini - Grčka - foto: PlanetaPutovanja

Santorini - ostrvo Santorini - Plaže Santorinija

Mapa

Plaža Perivolos – 14 kilometara od Fire, veoma poznata plaža sa sportskim terenima, barovima i tavernama koju često posećuju poznate ličnosti.

Plaža Perisa – 13 kilometara od Fire, pored plaže Perivolos, uređena, sa brojnim tavernama i restoranima.

Plaža Agios Georgios – 12 kilometara od Fire, blizu Perivolosa ali sa manjom gužvom, malim ribljim restoranima i barovima.

Plaža Vlihada – 13 kilometara od Fire, visokim stenama zaklonjena od vetra, sa lukom za ribarske čamce i jahte i barovima i ribljim restoranima na samoj plaži.

Plaža Akrotiri – malo ribarsko naselje i najveće arheološko nalazište na ostrvu. Plaža se nalazi u blizini Crvene plaže ali je pesak ovde crne boje. Tradicionalni riblji restorani nalaze se na samoj obali.

Crvena plaža – 15 kilometara od Fire, nadomak arheološkog lokaliteta Akrotiri. Nazvana po jedinstvenoj crvenoj boji peska, takođe, zaštićena od vetra visokim crvenim stenama.

Bela plaža – mala plaža od snežno belog šljunka u neposrednoj blizini Crvene plaže. Do nje se može stići jedino brodom ili peške.

Plaža Mesa Pigadia – udaljena oko 2 kilometra od Akrotirija, poznata po jedinstvenim oblicima stena i kristalno čistom moru.

Plaža Kamari - 10 kilometara od Fire, odlično organizovana plaža sa čistim morem i crnim šljunkom.

Plaža Monolitos - 7 kilometara od Fire, dugačka plaža sa finim peskom i plitkom vodom, opuštajuća i idealna za porodice sa malom decom.

Plaža Vurvulos – mala ribarska luka sa velikom peščanom plažom i ribljim restoranima.

Plaža Pori - 8 kilometara od Fire, na putu za Oiu. Tiha divlja plaža sa tamno crvenim stenama.

Plaža Kolumbo – na oko 3 kilometra od Oie, tiha, turistički neuređena, peščana plaža.

Plaža Amudi – smeštena tačno 200 stepenika ispod živopisnog sela Oia. Zeleno plava boja mora, crveno crne vulkanske stene i izuzetni riblji restorani. Odavde se može otići brodom do susednog naseljenog ostrvca Tirasia.

© Planeta Putovanja

Mapa, Auto Karta, Daljinar km, Putovanja 2022: