Zakintos

Zakintos

Zakinto-Grcka

Zakintos Apartmani Grčka leto 2024 - Zakintos 2024

Mapa

Zakintos ili Zante, kako se često izgovara na engleskom ili italijanskom jeziku, pripada grupi Jonskih ostrva i najjužnije je ostrvo u ovom moru, ujedno treće po veličini, posle Kefalonije i Krfa. Preporuka Leto 2016 Zakintos Grčka.

Glavni i najveći grad na ostrvu je Zakintos, od kojeg je svega oko 4 km udaljen međunarodni aerodrom.

Ostrvo ima izuzetno dugu i bogatu istoriju ali svakako je najveći uticaj na kulturu i stanovništvo ostavila venecijanska vlast pod kojom je Zakintos proveo čitavih šest vekova.

Zaštitni znak Zakintosa je čuvena bela peščana plaža Navagio ili Shipwreck, sa poznatom olupinom drvenog broda koji se nalazi na hiljadama kataloga, postera, bilborda i razglednica Grčke.

Opisujući grčka ostrva, svako ponese epitet “jednog od najlepših” što bi značilo da su sva ostrva najlepša – to je sa jedne strane nemoguće ali je sa druge ipak istina. Svako ostrvo je jedinstveno i nudi poseban doživljaj a ono što Zakintos možda izdvaja od ostalih je veliki broj izvanrednih lokacija za ronjenje.

Zakintos zovu još i “ostrvo kornjača”, na južnom kraju ovog ostrva, kod mesta Laganas nalazi se nacionalni park i rezervat morskih kornjača.

Takođe se može zvati i ostrvo morskih pećina, predivnih pejzaža i uvala, prijatnih i ljubaznih ljudi… Na Zakintosu živi oko 35 do 40 hiljada stanovnika. Najpoznatija i najposećenija mesta su Vasilikos, Argasi, Cilivi…

© Planeta Putovanja

Poslednja promena: Today, 00:37

Mapa, Auto Karta, Udaljenost km, Putovanja 2024: