Ibica

Ibica

planeta-putovanja

Ibica 2024

Mapa
Ibica (Eivissa) je treće po veličini ostrvo u Balearima, udaljeno 79 km od grada Valensije na kontinentalnom delu Španije.
Na ovom ostrvu stalno živi oko 95.000 stanovnika a godišnje ga poseti preko 4 miliona ljudi.
Predivna klima, plaže, najčistije more na čitavom Mediteranu i geografski položaj (oko dva sata leta od glavnih evropskih aerodroma) su prirodne karakteristike koje privlače veliki broj turista iz celog sveta. 
„Slana polja“ podsećaju na vodeću privrednu granu ostrva pre pojave masovnog turizma i pružaju spektakularan vizuelni doživljaj.
Dalt Vila (stari grad) je deo Ibica Tauna sa utvrđenim zidinama i građevinama iz XVI veka koji su pod zaštitom UNESCO-a, a tu su i stariji arheološki ostaci antičke Kartagine.
Ostrvo je ipak daleko poznatije po čuvenim letnjim zabavama, noćnom životu i velikom broju svetski poznatih klubova i barova skoncentrisanih oko najvećih gradova Ibiza Town i Sant Antoni. Ovakva vrsta odmora stvorila je imidž ostrva za provod, opijanje i slobodno i razuzdano ponašanje turista koji španska Vlada želi da promeni promovišući drugačiji pristup organizovanom turizmu.
Uprkos svemu, najbolje zabave („nigde veće i nigde bolje“) i najnoviji svetski trendovi u različitim žanrovima elektronske dens muzike lansiraju se upravo iz najpoznatijih noćnih klubova Ibice – Privilege (najveći klub na svetu), Eden (najposećeniji klub u Sant Antoniju), Es Paradis (čuven po vodenim žurkama), Amnesia (pena žurke), Space, Pacha, DC10, Eden, Café del Mar…
Turistička sezona na Ibici tradicionalno startuje početkom meseca juna otvaranjem klubova Space i DC10 a završava se prvog vikenda oktobra. Gosti, uglavnom mladi, iz Velike Britanije, Španije, Francuske, Nemačke, Italije, Holandije, Švedske, Izraela, Amerike, Kanade, Australije...čine da ovo malo Ostrvo u Sredozemnom moru u tom periodu postane jedinstvena kosmopolitska destinacija. 
 
© PlanetaPutovanja
Poslednja promena: Today, 20:53

Mapa, Auto Karta, Udaljenost km, Putovanja 2024: