Kranjska Gora

Kranjska Gora

Kranjska Gora - Slovenija - photo: PlanetaPutovanja

Kranjska Gora 2024

Mapa

Prelep planinski gradić smešten na severozapadu Slovenije u regiji Gorenjska i na samoj tromeđi Slovenije, Italije i Austrije.

Julijski Alpi dali su čitavom mestu i okolini jedinstven prirodni ambijent, vazduh i klimu savršenu za zimske sportove, zbog čega je Kranjska Gora ski centar sa najdužom turističkom tradicijom u čitavoj Sloveniji. Veliki broj skijaških staza i smeštajnih kapaciteta čine da ogroman broj turista tokom zimske sezone uživa u lepotama ovog prirodnog blaga.

Atraktivnost Kranjske Gore dodatno upotpunjuje Svetski kup u alpskom skijanju u disciplinama slalom i veleslalom kao i skijaški skokovi na obližnjoj Planici.

Tokom letnje, ’’zelene’’ sezone, Kranjsku Goru takođe posećuje veliki broj zaljubljenika u prirodu i planinarenje. Biciklističke staze prošarale su čitavu okolinu i čak su jedan od načina da pređete državnu granicu. Paraglajding, adrenalin parkovi, jahanje, hajking ili stara dobra opuštena šetnja kroz predivne predele, samo su dodatni razlog za posetu. U blizini je i Nacionalni park Triglav i izvor Save Dolinke... a sve to na samo 90 kilometara od Ljubljane.   

© Planeta Putovanja

Poslednja promena: Apr 15th, 22:02

Mapa, Auto Karta, Udaljenost km, Putovanja 2024: