O Nama

„Obilazim zemlje i gradove. Nijedno mesto ne napuštam sa žaljenjem, nigde me ne dočekuje radost. Ali izgleda da moram do kraja života putovati tako, da bih video, i da bi se videlo i znalo kakav sam bio, a kakav sam hteo da budem, da se svet iščuđava i njiše glavom, i na tuđem primeru uči šta treba činiti, a šta ne, kako živeti, a kako ne.“
(Ivo Andrić, Znakovi pored puta)

Ovaj sajt spaja u sebi priče i slike naše prelepe plave planete i svetski fenomen putovanja koji se danas može sa punim pravom smatrati definicijom savremenog čovečanstva.

Planeta je reč grčkog porekla i znači lutajući ili onaj koji luta. Putovanja jesu savremena lutanja ali nikako bez plana i određenog cilja.

Ovde možete naći sve informacije koje su vam potrebne kad planirate putovanje, dok ste na putovanju ili kad ste se već vratili sa putovanja. Možete naći i informacije za koje ste mislili da Vam nisu potrebne ili su vam u tom trenutku zaista i nepotrebne ali svakako, toliko zanimljive da ih jednostavno ne smete prevideti.

Naša ideja i želja je da, poštujući Vaše vreme, na jednom mestu, ovom sajtu, pronađete sve što Vam je potrebno za svako putovanje koje zamislite – da pronađete ponudu i agenciju, da uporedite cene, prelistate kataloge, da se naoružate neophodnim podacima, da pronađete fotografije koje su vam potrebne i izaberete najbolji način da se provedete onako kako ste sanjali.

Ništa što se nalazi na ovom sajtu nije slučajno. Kreiranje, stalne promene i dopune poverene su iskusnom, dinamičnom timu profesionalaca – turizmologa, istoričara umetnosti, licenciranih vodiča, profesionalnih fotografa...

Budući da smo potpuno okrenuti putniku, naša obaveza je da na najbolji način povežemo i sve aktere koji su tu da pruže pravu i kvalitetnu uslugu. Zbog toga stavljamo akcenat na saradnju sa agencijama, hotelima, prevoznicima...svima kojima je putovanje posao ili deo posla.

Tu smo da odgovorimo na sva pitanja, cilj nam je da Vam omogućimo sve pogodnosti brzog dobijanja elektronskih informacija o celoj našoj planeti. 

Planeta koja putuje, zajedno sa ljudima koji su neprestano na putovanju je definitivno pravi izbor...možda će Vam poseta našem sajtu usmeriti ili čak promeniti život jer, ne zaboravite – ŽIVOT JE PUTOVANJE!

© Planeta Putovanja