Grčka

Grčka

mapa-grcke

Grčka Mapa Grčke 2024

Mapa

 

GRČKA LETO 2024 

Mapa Grčke Kada se pogleda mapa Grcke,  u istom trenutku se pojavi bezbroj asocijacija. Grčka je toliko prisutna u svesti modernog, obrazovanog i informisanog putnika, da se svaka dalja priča o ovoj zemlji može ovde i završiti bez bojazni da je bilo šta izostavljeno.

Malo je regiona na našoj planeti koji na prvi pogled na mapu tako nedvosmisleno dovode do zaključka da bez kolebanja treba odmah krenuti na put. Kad se na to još doda i (slaba je bilo koja reč) vanredno bogata i duga istorija, kulturno nasleđe, spomenici, tradicija i današnja moderno razvijena Grčka, dobija se još milion potvrda za prethodnu odluku.

GRČKA OSTRVA LETO 2024 

Dovoljno je samo pomenuti neka od predivnih Grčkih ostrva idealnih za letovanje – Krit, Rodos, Mikonos, Tasos, Krf, Zakintos, Skiatos, Santorini, Paksos, Skopelos, Karpatos, Evia ... gradove Atinu i Solun ili destinacije kao što su Porto Karas, Kalitea, Lutraki, Tolo... arheološki raj Akropolja, Delfa, Mikeneili Epidaurusa, čudesne Meteorei još čudesniju Svetu Goru, a to je samo mali deo svega što se u ovoj predivnoj balkansko mediteranskoj zemlji može doživeti i osetiti. 

GRČKA 2023 - HALKIDIKI LETOVANJE

Popularnost poluostrva Halkidiki u toku letnje sezone se teško može opisati, posebno među turistima sa Balkana, u najvećem broju iz Srbije. Prvi prst Kasandra sa čuvenim „triom“ - Pefkohori, Hanioti, Polihrono. Sledi Sitonija i takođe omiljeni Neos Marmaras ili Sarti pa ništa manje popularna i posećena Solunska regija sa legendarnim mestima kao što su Paralija, Olimpik Bič, Leptokarija, Platamon, Nei Pori, Stavros, Asprovalta...

Uz već poznate i već decenijama u vrhu ponude i posete, broj „otkrivenih“ grčkih destinacija svake godine se povećava, tako da velikom brzinom od nekad uspavanih ribarskih sela nastaju nezaobilazne tačke na turističkoj mapi grčkih obala. To doprinosi zaista retkoj pojavi da jedna vrhunska turistička destinacija kao što je Grčka ima izuzetno široku lepezu ponude usmerenu ka velikom broju različitih ciljnih grupa, kako po starosnoj strukturi tako i po nivou cena usluga.

Auto Karta Grčke

Zvanični podaci i statistike o broju turista koji godišnje posete neku od destinacija u Grčkoj ovde su zaista apsolutno nebitni. Bitno je da po ulasku u Grčku svaki sledeći korak sasvim sigurno predstavlja avanturu za pamćenje. 

Ponude Turistickih agencija: GRČKA LETO 2024

© Planeta Putovanja

Poslednja promena: Today, 10:35

Mapa, Auto Karta, Udaljenost km, Putovanja 2024: