Singapur

Singapur

Singapur - Foto: PlanetaPutovanja

Singapur - info 2024

Mapa

Ime Singapur potiče iz malajskog jezika i znači ‘’lavlji grad’’ premda je najverovatnije da na ostrvu nikad u istoriji nije bilo lavova. Ovu grad - državu zapravo čini ukupno 63 manjih i većih ostrva od kojih se glavno i najveće zvanično zove Pulau Ujong ali daleko poznatije kao Singapur.

Singapur je poznat i kao jedan od ‘’četiri azijska tigra’’ zahvaljujući izuzetanom ekonomskom položaju, neverovatno vrtoglavom privrednom rastu i perspektivi... Četvrti je trgovački i finansijski centar na svetu, posle Njujorka, Londona i Tokija a singapurska luka je jedna od pet najprometnijih. Pored ovih pokazatelja, Singapur se ponosi činjenicom da spada u države sa najmanjom korupcijom na svetu.

U Singapuru se, ne računajući turiste, mogu naći ljudi iz svih krajeva naše planete a na njegovim ulicama se govori na desetine različitih jezika, pa ipak, niko se ne oseća strancem - čak 43% stanovništva Singapura je rođeno van ove zemlje.

U turističkom smislu, Singapur se za azijski primat bori sa gradovima kao što su Hong Kong, Bangkok, Tokio ili Šangaj. Oko deset miliona turista koji ga godišnje posete, potvrđuju da je reč o zaista atraktivnoj destinaciji ali i još više doprinose jačanju finansijskog položaja. Nakon legalizacije kockarnica 2007. godine, u cilju povećanja turističkog prometa, Singapur ulaže napore da privuče još više posetilaca i kao jedan od glavnih centara zdravstvenog turizma.

Savet za najbolji period posete Singapuru ne postoji, jednostavno, klima je takva da su temperature skoro konstantne u toku godine kao i različita zanimljiva dešavanja kakvi su na primer mnogobrojni festivali.

Jedina preporuka je – posetiti!

 

© PlanetaPutovanja

Poslednja promena: Today, 11:39

Mapa, Auto Karta, Udaljenost km, Putovanja 2024: