Bugarska

Bugarska

Sunčev Breg - Bugarska

Bugarska Bugarska Skijanje 2024 2024

Mapa

Bugarska je država čija je teritorija smeštena u region koji je i geografski i istorijski izuzetno interesantan. Na relativno malom prostoru smenjuje se toliko različitih pejzaža, prirodnih lepota, klimatskih uslova...u kombinaciji sa kulturnim ostacima bogate prošlosti, da svakako nije čudno što danas ova zemlja predstavlja vrlo poželjnu i perspektivnu turističku destinaciju.

Preko 9 miliona turista godišnje, uglavnom iz Evrope, poseti neku od mnogobrojnih atrakcija u Bugarskoj. Prirodna uslovljenost daje najbolji rezultat – Bugarska je zbir destinacija koje su posećene gotovo tokom cele godine.

Naravno, prvenstveno su posećene primorske destinacije rasute na oko 370 km obale Crnog mora, od kojih su neke poslednjih decenija izrasle u moćne gradove-hotele, kao što su Sunčev breg, Sozopol, Nesebar, Primorsko...

Međutim, izuzetno su popularni i planinski zimski centri Bansko, Borovec, Pamporovo...sa preko 200 km uređenih ski staza i modernom pratećom infrastrukturom i opremom.

Tradicija, kultura i istorija doprinose da cela turistička ponuda Bugarske dobije i jednu vrlo specifičnu, jedinstvenu atmosferu koja se pamti dugo nakon posete nekoj od destinacija. Taj trag se može pratiti i nezavisno od klasičnog primarnog cilja – letovanja ili zimovanja i ukoliko ste došli do ovakve ideje, nalazite se samo na korak od ulaska u novi, čarobni svet. Otvaraju se srednjovekovne manastirske kapije, utvrđenja, putevi vina, živopisni zaseoci sa starim podrumima i trošne kuhinje sa zaboravljenim jelima...

I može se reći da je zapravo sve ostalo u senci ovakvog doživljaja - jer upravo je dodir sa bogatom tradicijom, gostoprimstvom, uživanjem u ukusima i mirisima, bojama predela, zemlje i neba, čistog vazduha...ono za čime se svesno ili nesvesno traga na putovanjima bez obzira koliko ona trajala ili kakav je bio prvobitni cilj ili izgovor za dolazak.   

Poslednja promena: Today, 09:14

Mapa, Auto Karta, Udaljenost km, Putovanja 2024: