Italija

Italija

Piza - Italija - foto: PlanetaPutovanja - Ð - _Arsenijević

Italija putovanja 2024

Mapa

Da li ste se nekad zapitali koliko stvari koje vas trenutno okružuju možete povezati sa ovom zemljom? Ako niste, zapitajte se odmah i rezultat će biti zapanjujući. Poželećete da odmah obujete ovu čuvenu „čizmu“ uronjenu u pet mora i zakoračite u nezaboravnu avanturu. 

Italija je po zvaničnom indeksu kvaliteta života na osmom mestu u svetu, predstavlja sedmu ekonomiju u svetu i četvrtu u Evropi, po posećenosti je na petom a po zaradi od turizma na četvtrom mestu u svetu...Tradicija, istorija i kultura je sa pravom stavljaju na vodeću poziciju među svetskim destinacijama a svakako i na vašu listu prioriteta koje obavezno treba i vredi posetiti. Makar jednom.

Posebno inspiriše i sama pomisao na sve slavne ljude koji su proslavili Italiju.

Julije Cezar, Marko Polo, Dante, Leonardo da Vinči, Mikelanđelo, Karavađo, Bernini, Verdi, Volta, Paganini, Garibaldi, Pavaroti, Inzagi, Rosi...spisak možete dopunjavati čitavog života i sigurno neće biti završen.

Italija sa 44 objekta pod zaštitom UNESCO-a zauzima ubedljivo prvo mesto na planeti.

„Večni grad“ Rim sa svojom skoro neverovatnom istorijom dugom preko dva i po milenijuma jedan je od najposećenijih gradova ikada. U samom gradu vekovima živi papski Vatikan, najmanja država na svetu ali samo po svojoj teritoriji, ne i po svom ogromnom uticaju. Po godišnjoj poseti zauzima treće mesto u Evropi. Milano, najveći grad u zemlji, jedna od prestonica svetske mode ali i dizajna, industrije, biznisa, medija...Dodatno je zablistao kao domaćin Universal Expo 2015. godine. Venecija sa svojim bajkovitim karnevalima, kanalima i trgovima, grad u moru i more u gradu.

Firenca, grad muzej, Đenova, Torino, Napulj, Palermo, Bolonja, Sicilija, Tibar, Alpi, Komo, italijanska kuhinja, vino, ljubav...spisak možete dopunjavati čitavog života i sigurno neće biti završen.

© Planeta Putovanja

Poslednja promena: Today, 09:32

Mapa, Auto Karta, Udaljenost km, Putovanja 2024: