Lido di Jesolo

Lido di Jesolo

planeta-putovanja

Lido di Jesolo 2024

Mapa
Lido di Jesolo je zapravo velika plaža italijanskog grada Jesolo, smeštenog u predivnoj laguni Jadranskog mora. Ogroman turistički kompleks na samoj obali mora sa tradicijom od preko jednog stoleća pruža sve uslove za više nego kvalitetan odmor i upoznavanje sa prirodnim lepotama ovog dela severne Italije. 
Predivna, 15 km duga uređena plaža od finog sitnog peska okružena je hotelima i vilama. Atraktivni prirodni ambijent dodatno je oplemenjen svežinom 3 km pitome borove šume. Blaga mediteranska klima, moderna turistička infrastruktura, savremeni smeštajni kapaciteti, plava zastava, veliki izbor dodatnih aktivnosti, letnjih sportova, golf klub, akvapark, zabavni sadržaji za decu...sasvim sigurno čine Lido di Jesolo jednom od vodećih morskih destinacija čitave Italije. Na sve to treba dodati mnoštvo restorana sa kvalitetnom gastronomskom ponudom i izuzetno bogat noćni provod. Oblast oko Jesola se ponosi i proizvodnjom izuzetno kvalitetnih i poznatih vina.
Najduža pešačka zona na svetu koja se proteže u dužini od 13 km od starog jezgra grada do samog početka plaže predstavlja pravi raj za ljubitelje šopinga. 
Aktivan i potpuno ispunjen odmor omogućava i činjenica da je turistički kompleks Lido di Jesolo udaljen od Venecije svega 45 km, tako da se sa lakoćom i za manje od sat vremena možete naći u srcu jednog od najlepših gradova na planeti. To je ujedno i jedan od glavnih razloga za veliku popularnost ove destinacije i čini da sezona ne traje samo tokom letnjih meseci.
Ne treba da iznenadi podatak da Lido di Jesolo poseti između 4,5 i 6 miliona turista godišnje, kako iz Italije, tako i iz svih krajeva Evrope i sveta. 
 
© PlanetaPutovanja
Poslednja promena: Yesterday, 19:45

Mapa, Auto Karta, Udaljenost km, Putovanja 2024: