Antalija

Antalija

Antalija - Turska - foto: Planeta Putovanja

Antalija Letovanje 2024 Turska 2024

Mapa

ANTALIJA LETO 2024 - TURSKA

Antalija je grad na obali sredozemnog mora, u središnjem delu Turske rivijere, sagrađen na priobalnim stenama i okružen planinskim vencem Taurusa. Turistička destinacija postala je 70-ih godina XX veka kada je velikim ulaganjima razvijen turizam kao glavna privredna grana. Uživa pravu sredozemnu klimu sa vrućim letom i umereno toplom i kišovitom zimom. Tokom godine ima skoro 300 sunčanih dana.

Antalija je grad sa preko milion stanovnika u široj gradskoj zoni. U toku leta i glavne turističke sezone ovaj broj se drastično uvećava jer je ova destinacija veoma popularna i među stanovnicima Turske.

Antalija ima jedan od najfrekventnijih aerodroma na Mediteranu koji se nalazi na 13 km od centra grada i oko 300 km od Istanbula. Istorijsko jezgro grada obiluje arhitektonskim ostacima iz prošlosti, od Helenizma, Rima i Vizantije do Seldžučke i Otomanske kulture. Veliki broj luksuznih hotela, restorana, barova i prodavnica čine Antaliju pravim modernim turističkim centrom ali i centrom kulturnih i poslovnih zbivanja čitave regije. Predivna prirodna atrakcija u neposrednoj blizini Antalije su vodopadi na reci Duden, čiji je donji tok pretvoren u bajkovita izletišta. Zvanično, grad nosi titulu prestonice turizma Turske.

© Planeta Putovanja

Poslednja promena: Today, 10:00

Mapa, Auto Karta, Udaljenost km, Putovanja 2024: