Kopaonik

Kopaonik

Kopaonik - Srbija - Foto: PlanetaPutovanja - autor: Đ Arsenijević

Kopaonik Zimovanje 2024 2024

Mapa

Kopaonik je najveći i najpoznatiji ski centar u Srbiji ali i jedan od najvećih planinskih masiva u zemlji. Najviši vrh Kopaonika, Pančićev vrh, nalazi se na 2017 metara nadmorske visine.

Dinamičan, povremeno i dramatičan reljef ove planine je razlog što su mnogobrojne ski staze omiljena destinacija ljubitelja zimskih sportova – od početnika do pravih adrenalinskih avanturista.

Sa svojih 200 sunčanih dana godišnje, Kopaonik sa pravom nosi i epitet ''Sunčana planina''. Uprkos tome ima prosečno 160 dana godišnje pod snegom - od kraja novembra do maja meseca, što u kombinaciji sa brojnim smeštajnim i zabavnim kapacitetima predstavlja izuzetno kvalitetnu i atraktivnu zimsku destinaciju.

Na oko 1.700 metara nadmorske visine nalazi se visoravan površine od blizu 120 kvadratnih kilometara koja je 1981. godine proglašena Nacionalnim parkom.

Fantastično bogatstvo prirode, termalni izvori i značajni kulturno-istorijski spomenici raspoređeni u neposrednoj blizini Kopaonika, čine ga vanredno interesantnom i popularnom destinacijom tokom čitave godine.

Poslednja promena: Today, 02:28

Mapa, Auto Karta, Udaljenost km, Putovanja 2024: