Skopelos - ostrvo Skopelos

Skopelos - ostrvo Skopelos

Skopelos - Grčka - foto: PlanetaPutovanja

Skopelos - ostrvo Skopelos Leto 2024 Grčka - Aranžmani - Apartmani 2024

Mapa

Ostrvo Skopelos se nalazi u zapadnom delu Egejskog mora i pripada grupi severnih Sporada. Ujedno je i najveće ostrvo ovog arhipelaga i zahvaljujući svom obliku nosi nadimak ''saksofon''.

Dužina morske obale je oko 67 km, sa velikim brojem predivnih prirodnih plaža i još lepših malih skrivenih uvala, veoma često, zbog planinskog terena i vertikalnih hridi, dostupnim samo sa mora. 

Skopelos ima epitet jednog od najzelenijih ostrva Egejskog mora. Izuzetno jak i očaravajući miris borovih šuma je prvo što osetite kad na njega kročite. Prirodne lepote od kojih zastaje dah bile su dobro poznata scenografija filma Mamma Mia koji je u celosti snimljen na Skopelosu i susednom Skiatosu.

Glavni grad ostrva, ujedno i glavna luka je mesto Skopelos u kojem živi preko tri hiljade stanovnika. Ostala naselja su živopisna, mirna ribarska sela sa tradicionalnom arhitekturom.

Najbolji način a ujedno i preporuka da se obiđe Skopelos je iznajmljivanje mopeda, koje je vrlo povoljno i kreće se od 10 -15 Eur dnevno a u prednosti je nad automobilom zbog uskih i vijugavih ulica.

Ostrvo nema aerodrom i jedini moguć pristup je vodenim putem. Redovne brodske i trajektne linije saobraćaju od Volosa, Agios Konstantinosa i Ftiotisa na kontinentalnom delu Grčke – ujedno su veza i sa ostrvima Skiatos i Alonisos. Tokom sezone postoje još dve dodatne linije iz Soluna i Kimija na ostrvu Eubeja (Evia).

Poslednja promena: Today, 11:50

Mapa, Auto Karta, Udaljenost km, Putovanja 2024: