Bodrum

Bodrum

Bodrum - Turska - foto: flickr-heydrienne

Bodrum - Letovanje 2024 Turska 2024

Mapa

Bodrum...
U antičko doba Halikarnas, danas Bodrum, letovalište na obali Egejskog mora, postalo je poznata turistička destinacija 70-ih godina XX veka.
Nalazi se na idealnoj poziciji, sa peščanim plažama okupanim kristalno čistim morem i klimom koja omogućava posetu tokom čitave godine. Ipak, najviše turista dolazi u letnjem periodu kada ovo mesto sa oko 50.000 stanovnika postaje milionski grad koji nudi toliko sadržaja da ne postoji način da i najprobirljiviji turisti ili najiskusniji putnici budu nezadovoljni.
Veliki broj hotela, restorana, barova, prodavnica, omogućiće udoban boravak i nezaboravan provod.

Mala okolna ribarska sela sa živopisnim okruženjem postala su poznate jahting destinacije (Oren) ili mesta koja odišu intimnom atmosferom (Bitez). Nikako ne treba zaboraviti kulturno-istorijske znamenitosti od kojih najviše pažnje svakako privlači jedno od sedam svetskih čuda drevnog sveta – čuvena grobnica kralja Mausola, Mauzolej u Halikarnasu. Sa druge strane tu je bogat zabavni i noćni život, mnoštvo diskoteka i barova kao što su Temple, Fora Bar ili Red Lion. Upravo činjenica da od svega i za svakoga ima po nešto, Bodrum čini destinacijom koju obavezno treba i vredi posetiti. 

Poslednja promena: Today, 08:34

Mapa, Auto Karta, Udaljenost km, Putovanja 2024: