Hurgada

Hurgada

planeta-putovanja

Hurgada 2024

Mapa
Hurgada je drugi po veličini (posle Sueca) grad u Egiptu, lociran na obali Crvenog mora, ujedno i glavni i najveći turistički centar.
Do osamdesetih godina XX veka, to je bilo malo ribarsko naselje, danas uz konstantna ulaganja u razvoj turizma predstavlja vodeću destinaciju sa modernim hotelskim naseljima visoke kategorije koja broji blizu 250.000 stanovnika i proteže se obalom Crvenog mora u dužini od 36 kilometara. Poznata je po svim vrstama vodenih sportova, posebno ronjenju, po uzbudljivom noćnom životu i izuzetno toploj klimi cele godine. Hurgada je, sa preko 3.840 sunčanih sati u toku godine, jedan od najsunčanijih gradova na planeti. U neposrednoj blizini Hurgade nalazi se nekoliko izuzetno posećenih i popularnih turističkih rizorta kao što je Al Kuzer, Šarm el Naga, El Guna, Soma Bej, kao i više nenaseljenih ostrva sa predivnim plažama, otvorenih za posete turista, od kojih je najpoznatije Al Mamia. 
Hurgada poseduje međunarodni aerodrom što je dodatni razlog za činjenicu da predstavlja omiljeno letovalište turista iz čitave Evrope i sveta.
 
© PlanetaPutovanja
Poslednja promena: Yesterday, 22:09

Mapa, Auto Karta, Udaljenost km, Putovanja 2024: