Panormos - Skopelos

Panormos - Skopelos

Panormos - Skopelos - Grčka Leto 2017 - Foto: PlanetaPutovanja

Panormos - Skopelos Grcka leto 2024 Skopelos Panormos 2024

Mapa

Panormos je na mapi Grčke predstavljen kao malo, živopisno mesto i ujedno jedna od najpopularnijih i najposećenijih plaža na ostrvu Skopelos.

To je zapravo predivan, dubok prirodni zaliv sa kristalno čistom vodom, okružen borovima, sa dva mala ostrva i uređenom šljunkovitom plažom. U zagrljaju okolnih brežuljaka, potpuno je zaštićen od vetra i zbog toga je omiljeno stajalište za jahte i brodiće. I samo ime mesta u prevodu sa grčkog znači - “sigurna luka”.

U prolosti je zaliv bio dodatno zaštićen utvrđenim zidovima kao deo akropolisa na uzvišenju Palaiokastro, a ostaci zidina na moru i danas svedoče o zlatnim danima antičke Grčke.

Na samoj obali se, uz plažu, nalazi nekoliko taverni i kafića a malo dalje, na severnom rubu zaliva je manje uređen deo Linarakia gde se može iznajmiti čamac za dodatno uživanje u ovom delu ostrva.

Zaliv je okrenut ka zapadu i zbog toga najbolje vreme za posetu Panormosu i njegovoj predivnoj plaži su popodnevni časovi jer lepota zalaska sunca na ovom mestu predstavlja poseban doživljaj.

Panormos je udaljen oko 12 km severoistočno od grada Skopelosa.

© Planeta Putovanja

Poslednja promena: Today, 00:58

Mapa, Auto Karta, Udaljenost km, Putovanja 2024: